Se incarca..

De ce să înoți
cu oamenii navi


Simți căldura și puterea unei adevărate comunități. La Navi construim zi de zi mult mai mult decât un simplu club sportiv. Aici intri într-un colectiv în care copiii își fac prieteni noi, își cântă unii altora „la mulți ani” de ziua lor și găsesc mentori de la care învață să înoate, să trăiască sănătos, să evolueze frumos. O comunitate strânsă în jurul pasiunii pentru înot și al respectului față de infinitul potențial pe care îl are fiecare om. Pasionați de psihologia și biologia copiilor, am dezvoltat metode prin care echilibrăm joaca, distracția și respectul pentru disciplină și învățare; astfel, scopul este să construim un psihic și un fizic sănătos prin sport. Copiii vin la noi să învețe să înoate, dar ajung să se simtă atât de bine în apă și la bazin încât sunt mereu bucuroși când ne trec pragul.
Performanța este o alegere. Este evident pentru oricine ne privește din afară că suntem o echipă care construiește performanță. Dar dacă te uiți mai atent, vei vedea că performanța pentru noi nu este dedicată doar medaliilor, podiumurilor și recordurilor. Performanța este dorința de a oferi cele mai potrivite metode copiilor și elevilor noștri. Tuturor, nu doar celor care vor să facă înot de mare performanță.
Alegerea de a face înot de performanță aparține sportivului. Și poate veni doar din pasiunea și convingerea înotătorului. Noi suntem ghizi, parteneri într-o echipă în care nu există profesor și elev, există doi prieteni care se respectă reciproc.


Antrenorul:
între mentor, prieten și părinte

Avem grijă de fiecare copil ca și cum ar fi al nostru. Fiecare primește aceleași șanse, aceeași atenție, aceleași sfaturi bazate pe experiență îndelungată și expertiză solidă. Spiritul de echipă e mereu pe primul loc, chiar dacă știm că pe culoar înoți singur. Suntem apropiați de copii, glumim și râdem împreună, dar respectăm munca fiecăruia.

După vârstă, mărime și pricepere în apă, copiii noștri se încadrează pe nivel: începători, semiavansați, avansați sau cu antrenor personal. Să duci un copil de la brotăcel vesel care se bălăcește în apă la un atlet de podium internațional nu e doar o muncă minuțioasă și complexă, ci înseamnă o dedicare dusă aproape la extrem din partea antrenorilor. La Navi lucrăm cu metode științifice moderne pentru a desăvârși înotători de anduranță, pregătiți pentru reușită pe termen lung. Însă nicio metodă nu se compară ca rezultate cu iubirea și respectul pe care le acordăm fiecărui copil în parte.

„Am făcut clubul Navi pentru a susține talentele înotului românesc”

„Am făcut clubul Navi pentru a susține talentele înotului românesc”

Artizanii Navi sunt antrenorii Cătălin și Iulia Becheru, fondatorii clubului. Ei au reușit din 2007 până azi să construiască o echipă de antrenori dedicați și pasionați, cu standarde foarte înalte. „Navi este un club unde vii să înveți să înoți, dar ai șansa să fii descoperit și să devii campion național sau chiar european sau olimpic” definește Cătălin Becheru clubul Navi.

Artizanii Navi sunt antrenorii Cătălin și Iulia Becheru, fondatorii clubului. Ei au reușit din 2007 până azi să construiască o echipă de antrenori dedicați și pasionați, cu standarde foarte înalte. „Navi este un club unde vii să înveți să înoți, dar ai șansa să fii descoperit și să devii campion național sau chiar european sau olimpic” definește Cătălin Becheru clubul Navi.

„Orice meserie ți-ai alege, trebuie să vrei să fii cel mai bun.”

„Orice meserie ți-ai alege, trebuie să vrei să fii cel mai bun.”

Cuvintele de mai sus îi aparțin lui Adrian Rădulescu, doctor în performanță sportivă și coordonator al înotului de performanță la club. Alături de echipa sa, menirea lui Adrian este să crească nici mai mult, nici mai puțin, decât campioni.

Cuvintele de mai sus îi aparțin lui Adrian Rădulescu, doctor în performanță sportivă și coordonator al înotului de performanță la club. Alături de echipa sa, menirea lui Adrian este să crească nici mai mult, nici mai puțin, decât campioni.

Cătălin
Becheru

Fondator al clubului, Cătălin este și vicepreședinte al Asociației Municipale de Natație, membru al Colegiului Central al Antrenorilor din cadrul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și, din 2015 până în prezent, este desemnat de către FRNPM și Comitetul Olimpic Sportiv Român antrenor al Lotului Olimpic de Juniori. Nu îi ajung 24 de ore pe zi pentru toate, dar se străduiește mereu.

Știe foarte bine ce înseamnă să fii sportiv de performanță și își amintește cu drag de perioada în care a făcut parte din Lotul Național de Polo al României. Alături de partenera sa de antrenorat, dar și de viață, Iulia Becheru, au pus bazele Clubului Sportiv Navi. Vorbește despre înot cu o pasiune molipsitoare, pentru că înotul și familia sunt pilonii de bază din viața lui.

Iulia
Becheru

Sportivii Navi recunosc în Iulia blândețea unei mame, dar și autoritatea unui antrenor. Copiii vorbesc despre ea mereu cu zâmbetul pe buze și se duc în brațele ei atunci când au nevoie de consolare, încurajare sau să-și împărtășească bucuriile. Poate tocmai de aceea sportivii cu care lucrează au rezultate remarcabile.

Este antrenor în cadrul Clubului Sportiv Navi și antrenor al Lotului Olimpic de Juniori. A făcut parte din Lotul de Perspectivă Olimpică de la Pitești, iar la 15 ani, când a fost rugată de către antrenorul ei să le predea copiilor, s-a îndrăgostit de această meserie. Cu pasiune și perseverență a trecut prin toate etapele predării înotului ca instructor. De peste 10 ani este antrenor de performanță, iar munca și dedicarea nu doar că s-au menținut, dar au și sporit. A pus bazele clubului tocmai pentru că își dorește să îndrume cât mai mulți sportivi către cea mai înaltă treaptă a podiumurilor naționale și internaționale.

Dr. Adrian
Rădulescu

Navi este echipa în care Adrian și-a început meseria de antrenor în 2011 cu o etică de muncă sănătoasă, cu motivația de aduce medalii și recorduri clubului și sportivilor și cu visul de a ajunge pe podiumul Jocurilor Olimpice.
A făcut înot de performanță de la 6 la 15 ani. Este antrenor certificat CNFPA (Senior) și ASCA (L2), antrenor principal al Lotului Olimpic de Seniori Paris 2024 și membru al Colegiului Central al Antrenorilor.

Adrian deține un doctorat în performanță sportivă și este lector universitar în cadrul U.N.E.F.S București.

Daniel
Coroamă

Pe Dani o să-l întâlniți la bazinul Navi Miramar. Este antrenor coordonator al grupelor de inițiere, dar antrenează și copiii de la performanță, cei născuți în 2009-2012.
Este cel mai vorbăreț și glumeț coleg al nostru, însă în bazin e serios și dedicat pasiunii lui, înotul.
A făcut parte din echipa de polo Triumf București timp de 10 ani, unde a obținut titluri de multiplu campion național cu echipa clubului și a fost selectat în Lotul Național de Juniori la polo.
A făcut Facultatea de Sport cu profil Natație, iar de atunci pasiunea lui pentru înot i-a dictat pașii în carieră. A intrat în echipa noastră la 21 de ani. De atunci, are și un cuvânt preferat, pe care îl zice de fiecare dată când intră cu copiii în bazin: hop!

Ana
Stoican

Copiii noștri pe care i-am crescut la club acum îi îndrumă și-i ajută pe micuții care vin la bazin să își învingă teama de apă.
În urmă cu mai bine de 10 ani, Ana era un copil care a pășit pe marginea bazinului Miramar cu frică de apa. De atunci s-au schimbat foarte multe :). A început să îndrăgească apa până când a devenit cea mai mare pasiune a ei. Într-o perioadă foarte scurtă s-a alăturat echipei de sportivi de performanță a clubului și a făcut parte din aceasta timp de 8 ani, participând la numeroase concursuri naționale și internaționale.

După încheierea acestei etape, peretele plin de medalii din camera ei îi amintea mereu de ceea ce iubește cu adevărat și a decis că este rândul ei să îi ajute pe cei mici să se bucure de apă. Îi sunt dragi copiii, este foarte răbdătoare și plină de viață, pregătită în orice moment să găsească soluții și metode pentru a face lucrurile să funcționeze mai bine și pentru a-i ajuta pe copii să devină cea mai bună versiune a lor.

Ana este absolventă a Facultății de Geografie din cadrul Universității București și a cursurilor de formare și perfecțonare a antrenorilor organizate de FRNPM și C.N.F.P.A.

Pe Ana o găsiți în fiecare zi la bazinul Casa Campionilor Navi din strada Eșarfei, în timpul săptămânii, fiind antrenor coordonator al orelor de performanță pentru copiii de 10 ani și mai mici.

Tiberiu
Gheorghiță

Cuvintele care îl definesc pe Tibi sunt pasiunea, ambiția și devotamentul. Pune suflet în lucrul cu copiii de 8-12 ani care vin la orele de inițiere și de performanță la bazinul Navi Miramar.
A practicat înotul de performanță timp de 13 ani, adunând o colecție de peste 100 medalii în cadrul competițiilor naționale sau internaționale și a câștigat multiple titluri de campion național, atât în probele individuale cât și cu echipa.
Și-a dorit devină antrenor și să formeze “campionii de mâine” încă din timpul carierei de sportiv. Astfel, și-a urmat visul și a absolvit studiile de licență în cadrul UNEFS București, programul Sport și Performanță Motrică, precum și pe cele de Masterat, programul Performanță în Sport, ambele cu specializarea Natație. De asemenea, prin intermediul bursei Erasmus a studiat în Danemarca la VIA University College.
Obiectivul lui Tibi este să îi ajute pe copii să își atingă potențialul sportiv, precum și să le contureze un caracter frumos, puternic. La finalul zilei, cel mai important pentru el este că reușește să îi facă pe micuții care ajung în bazin să se îndrăgostească iremediabil de acest sport, iar de aici totul este posibil.

Ștefania Andreea
Dospin

Unii copii ajung din greșeală la bazin. Așa și Ștefania. A intrat în recepția bazinului nou renovat de la Bacău când avea 9 ani și a exclamat “Vreau să rămân toată viața în acest loc!“ ... cel puțin până la 18 ani când a văzut o oportunitate în a practica și un sport de echipă - polo pe apă - în cadrul clubului Dinamo București, în prima echipă feminină din acest club la această secțiune.
Ștefania a fost multiplă campioană națională în probele de viteză, dar îi este cunoscută și atmosfera de competiție internațională participând la Centrale Europene și la FOTE. Astăzi, ca antrenor, este la fel de ambițioasă și nu vrea să se oprească din a obține rezultate memorabile. I-a plăcut atât de mult acest sport încât a terminat Liceul Emil Racoviță cu profil vocațional, apoi Facultatea de Științe ale Mișcării Sportului și Sănătății (Universitatea V. Alecsandri Bacău) cu diplomă de cadru didactic în educație fizică și sport și de antrenor de performanță. În prezent este studentă la Master în cadrul aceleiași facultăți - specializare Performanță in sport.
În prezent este antrenor de înot pentru grupele de sportivi înscriși la performanță cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, precum și instructor de înot pentru tot felul de prichindei, dar și adulți. Ștefania este și ea o fostă sportivă a clubului nostru, iar șansa de a face parte din echipă și de a învăța de la oamenii pe care îi admiră a făcut-o să se simtă, spune ea, cel mai fericit învățăcel.
Este determinată, sociabilă și găsește metode creative de a-și desfășura orele de înot, calități care o ajută să creeze relații de prietenie, atașament și respect cu cei mici și cu cei mari.

Dragoș
Vasilescu

Avem bucuria să îl avem printre noi pe campionul distins cu titlul de "Maestru al Sportului" la sărituri în apă. Pe Dragoș îl găsești ca instructor de înot la Navi Miramar. Face sport de la 6 ani, de când a intrat în echipa de sărituri de la bazinul Lia Manoliu, pe atunci 23 August. La 10 ani a fost selectat în Lotul Olimpic de Sărituri în Apă. Are 288 de titluri naționale și internaționale câștigate ca sportiv de sărituri în apă, printre care locul 1 european în Turcia (1993) și locul 3 mondial în Anglia (1994). Iată cum a ajuns să primească distincția de "Maestru al Sportului" la sărituri în apă.
Are o experiență vastă în lucrul cu cei mici. Poți învăța foarte multe despre sport și nutriție de la Dragoș.
Știe multe și îi place să împărtașească din ce știe. Este convins că sportul este secretul longevității.

Adrian
Gabor

Dacă ajungi mai devreme de ora de antrenament la Casa Campionilor, Adrian va trece pe lângă tine pe bicicletă, singurul mijloc de deplasare pe care îl folosește indiferent de condițiile meteo ... sau de trafic. Îi place mult sportul și îl practică zilnic - înot, atletism, ciclism, polo, tenis, squash, patinaj, drumeții sau orice activitate care presupune mișcare. Consideră că sportul are un rol important în educație și reprezintă piesa de puzzle necesară în formarea completă a fiecărui om.
Legătura lui cu sportul de performanță a început la vârsta de 6 ani când a participat la primul curs de înot, după care la vârsta de 11 ani a schimbat înotul cu polo pe apă devenind multiplu campion național de juniori.
Este absolvent U.N.E.F.S. (licență și master) – Specializarea Educație Fizică și Sportivă. Adrian este și cadru didactic de educație fizică și sport în sistemul de învățământ românesc pentru elevii din zone defavorizate prin programul Teach for Romania.
Îi face plăcere să fie în preajma copiilor și să le insufle acestora dorința de a progresa, de a depăși obstacolele și să le ofere un start bun într-o posibilă carieră sportivă. Consideră că învățarea se realizează bidirecțional antrenor – sportiv și continuu, în felul acesta se creează o relație bazată pe încredere și se pot atinge performanțele dorite.
Este alături de noi din 2016 și, spune el, a observat de atunci o echipă de antrenori unită și profesionistă, cu rezultate anuale din ce în ce mai bune și este recunoscător că face parte din clubul în care au crescut și s-au antrenat campionii europeni și mondiali de astăzi.

Mihai
Andrei

Povestea lui Mihai cu înotul începe de când avea 4 ani și jumătate. Tatăl lui a vrut să se asigure că Mihai va fi pregătit pentru acest segment al vieții (contactul cu apa, mersul la mare etc.), așa că l-a înscris la cursurile de inițiere pentru copii.
Din momentul acela și până acum, Mihai a făcut 11 ani de înot de performanță și 5 ani de polo.
Atât de mult i-a plăcut acest sport acvatic, încât și-a dorit să ajungă profesor. A reușit, iar dovada este pregătirea lui: A.N.E.F.S și C.U.E.F.S - specializare Natație; și C.N.F.P.A cu specializarea - polo pe apă.
Copiii năzdrăvani, timizi sau care nu au împlinit încă 5 ani, fac cunoștință cu Mihai la orele de Personal Training.
La fel și adulții, care nu au făcut încă primul pas către învățarea înotului, își dau întâlnire cu Mihai la orele personale desfășurate la Navi Miramar.

Alexandru Florin
Oprescu

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, bursier al Universității din Almeria (Spania), arbitru internațional al Federației Române de Triathlon (și practicant de Triathlon), profesor de educație fizică și sport în București, voluntar sau coorganizator în cadrul diverselor evenimente sportive - toate acestea, și nu numai, definesc plăcerea lui Alex de a activa și a se dezvolta în domeniul complex al sportului.
A ajuns în echipa Navi cu ocazia desfășurării stagiului de practică din cadrul cursului de certificare ca instructor de înot C.N.F.P.A. Din acel moment se bucură să fie un sprijin în dezvoltarea natației din Romania alături de echipa noastră.
Caută constant metode de îmbunătățire și optimizare. Altruist, energic și empatic - calități pe care le manifestă constant și cu care dorește să influențeze copiii și adulții cu care lucrează la orele de înot, și lumea din jurul lui în general.
Provocarea de a lucra cu diferite tipologii de personalități îi place și consideră că stabilirea unei chimii între profesor și elevi constituie drumul către progres și depășirea limitelor.
Are o satisfacție enormă când reușește să ajute copiii sau adulții să-și depășească frica de apă, determinându-i să se simtă în control în mediul acvatic.

Maria
Anghel

Maria este instructor pentru grupele de copii care fac inițiere la Bazinul Navi Miramar, dar oferă cursuri de înot și adulților.
A pășit pentru prima oară pe marginea bazinului la vârsta de 6 ani. I-a plăcut îndeajuns de mult cât să fie selecționată pentru înotul de performanță pe care l-a practicat timp de opt ani la Navi. Mai târziu, a descoperit polo și a jucat cinci ani la CSA Steaua. Acum învață la rândul ei alți copii să se bucure de înot și să iubească apa.
Maria este absolventă a Facultății de Științe ale Educației și are pregătire C.N.F.P.A - specializare natație.

Alex
Ungureanu

Din momentul în care a intrat în bazin s-a îndrăgostit iremediabil de înot. A început înotul de performanță la vârsta de 9 ani în Suceava, iar după două săptămâni s-a clasat pe podium la primul concurs local. Asta i-a dat încredere să cucerească medalii și titluri de campion național de juniori la cât mai multe probe și să vină în București ca elev la un liceu cu profil sportiv - Emil Racoviță. Ca senior, a fost deseori în față cu ștafeta și deși la probele individuale nu a mai adunat medalii nu s-a lăsat doborât vreodată și a continuat să practice acest sport pe care îl iubește atât de mult.
Dragostea pe care o are pentru înot de mic o împărtășește astăzi ca instructor celor care vor doar să învețe să înoate sau care vor să facă performanță.
Alex are studii de licență și master – specializarea Natație realizate în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport al Universității Ecologice din București.

Alina
Zehra

Ce să faci cu fetița mai mereu răcită? Părinții ei, considerând că sportul o va ajuta să își întărească imunitatea, au înscris-o la un prim curs de înot când avea 6 anișori. Poate că nu se așteptau să practice înotul timp 15 ani, dar cu siguranță au avut încredere că se va dezvolta armonios fizic și psihic.
La 19 ani a decis să renunțe la postura de sportiv și a devenit instructor de înot pentru adulți și copii la CS Dinamo, după care a revenit la Navi și la bazinul în care a crescut timp de 10 ani, doar că de data aceasta dă ea mai departe altor copii din învățăturile dobândite. Este blândă și o prezență energică, așa că cei mici revin cu plăcere la orele ei de înot.
Alina are formare C.N.F.P.A în natație.

Matei
Răuță

Matei a făcut înot de performanță la noi de la 8 la 13 ani. După finalizarea liceului a revenit la Navi ca instructor din dorința de a înțelege și a dobândi calitățile și abilitățile necesare unui antrenor de înot.
Are o dorința mare de a învăța în fiecare zi cât mai multe despre acest rol: de prieten și educator. Vine cu mult entuziasm la bazin pe care îl transmite copiilor și adulților cu care lucrează.

Nicolae
Stoican

Nicu este un alt tinerel al echipei Navi care ne-a fost sportiv, în prezent elev al Colegiului Economic Antim Ivireanu.
A făcut înot de la 4 ani timp de 8 ani. Din dorința de a-și petrece timpul constructiv și de a rămâne lângă bazin a revenit în echipa Navi ca instructor de înot. Îl găsiți mai ales în apă cu copiii veseli să facă scheme și figuri în apă ca să îl impresioneze, dar și ca răsplată a răbdării pe care o are cu ei. Nicu se face plăcut în orice mediu, iar la bazin este imperios necesar să ai un astfel de instructor care se bucură odată cu tine când te arunci în apă cu un mare pleosc!.

Bogdan
Cherciu

Bogdan crede că alegerea practicării unui sport trebuie să îi aparțină copilului pentru a avea șansa să îl practice cu toată pasiunea. Exact cum el, la 7 ani, a decis că vrea să facă polo pe apă (Liceul Emil Racoviță și CSA Steaua). Ca sport conex pentru polo, a făcut înot de la 9 la 14 ani.
A venit la Navi în calitate de antrenor pentru că îi place sistemul de lucru și echipa, cităm, formidabilă. Noi ne bucurăm că toți cursanții Navi găsesc în Bogdan un om responsabil, blând și empatic, un antrenor care le înțelege temerile și nevoile. Va găsi mereu o metodă confortabilă pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Matei
Stan

Un copil Navi de asemenea, a intrat în bazinul nostru când avea 4 ani. La 6 ani a fost selectat în grupa de performanță în care a rămas până la 17 ani când a decis că vrea să devină instructor de înot.
Matei este proaspăt student la UNEFS – Sport și Performanță Motrică. Bazinul și facultatea de profil sunt prioritățile lui. Antrenează cu răbdare și are lipici la copii și adolescenți deopotrivă.

Adrian
Cherciu

In memoriam

Domnul Cherciu a fost cunoscut pentru blândețea și răbdarea cu care îi ajuta pe cei mici să avanseze în apă și să prindă curaj. A colaborat cu noi din 2011 pentru orele de inițiere cu copiii, dar rezultatele lui s-au văzut în paralel și la sărituri în apă.
Noi, adulții, am avut și vom avea întotdeauna un mare respect pentru perseverența cu care a reușit ca antrenor de sărituri în apă să își motiveze și îndrume sportivele înspre cucerirea medaliei de bronz la platformă sincron în 2018 – prima medalie cucerită de România la un Campionat Mondial de sărituri în apă.

Descoperă înotul
cu campionii NAVI București