Se incarca..

Cursuri înot copii la Miramar

Reinventam
terenul
de joaca

Vii la cursurile de înot ca și cum ai participa la jocuri cu supereroi acvatici. Învățăm să ne bucurăm împreună de fiecare realizare. Urmărim o evoluție armonioasă a fiecărui copil în parte. Metoda noastră de învățare a înotului se face prin joacă și împrietenire atât cu apa, cât și cu instructorii și ceilalți copii. Alege-ți bazinul și orele de înot, iar mai jos află tot ce credem că e bine să știi despre cursurile de înot pentru copii, marca NAVI.
Număr antrenamente Zile de antrenament Ore de antrenament Pret
JOACA & SPORT 3 3 sedinte - 1 saptamana Luni, Miercuri, Vineri 16:00 17:00 18:00 19:00 140LEI ALEGE
JOACA & SPORT 6 6 sedinte - 2 saptamani Luni, Miercuri, Vineri 16:00 17:00 18:00 19:00 240LEI ALEGE
JOACA & SPORT 9 9 sedinte - 3 saptamani Luni, Miercuri, Vineri 16:00 17:00 18:00 19:00 320LEI ALEGE
JOACA & SPORT 12 12 sedinte - 4 saptamani Luni, Miercuri, Vineri 16:00 17:00 18:00 19:00 400LEI ALEGE
JOACA & SPORT 4 4 sedinte - 2 saptamani Marti, Joi 16:00 17:00 18:00 19:00 180LEI ALEGE
JOACA & SPORT 6 6 sedinte -3 saptamani Marti, Joi 16:00 17:00 18:00 19:00 240LEI ALEGE
JOACA & SPORT 8 8 sedinte - 4 saptamani Marti, Joi 16:00 17:00 18:00 19:00 300LEI ALEGE
JOACA & SPORT IN WEEKEND 4 sedinte - 2 saptamani Sambata, Duminica 10:00 11:00 12:00 190LEI ALEGE
JOACA & SPORT IN WEEKEND 8 sedinte - 4 saptamani Sambata, Duminica 10:00 11:00 12:00 340LEI ALEGE
JOACA & SPORT * 1 sedinta cu antrenor personal Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata, Duminica Programare la receptie 100LEI ALEGE

Inainte să vii, trebuie sa știi

Despre imunitate și beneficiile practicarii inotului pentru a ne menține sanatosi

Este un fapt dovedit stiintific – sportul întărește capacitatea organismului de a se apara în fata factorilor de mediu toxici și stimuleaza imunitatea.

Sistemul imunitar este de fapt o rețea de celule, organe și tesuturi, care, împreuna, protejeaza organismul împotriva unor „amenintari” externe, care pot duce la aparitia de afectiuni. Prima linie de apărare împotriva infectiilor o reprezintă protecția naturala, cu care ne nastem, iar pe parcursul vieții, organismul învața sa produca anticorpi, care lupta împotriva agentilor patogeni.

Sistemul imunitar este în permanenta „in lucru” – îl ajutam printr-o alimentatie echilibrata, un ritm de viața și rutine zilnice fără excese și practicarea unui sport.

Dintre toate sporturile, inotul prezinta cel mai bun raport dinte efortul depus, timpul petrecut la antrenamente și beneficiile obtinute

Înotul practiat regulat stimuleaza sistemul respirator, cardiovascular și nervos și circulatia sangvina, care activeaza celulele sistemului imunitar. Presiunea exercitata de apa actioneaza asupra timusului, care are rolul de a produce celulele care au rol în imunitate.

În timpul inotului, organismul se adapteaza constant la temperatura apei și la umiditatea din aer. În primele momente de la contactul cu apa, vasele de sânge se contracta, iar metabolismul energetic își intensifica activitatea pentru a facilita adaptarea organismului la noile condiții. Termoreglarea genereaza o cantitate sporita de energie care duce la intensificarea circulatiei sangvine.

Înotul este recomandat de către medici în special pentru întărirea sistemului imunitar, indiferent de vârstă, dar mai ales pentru copii. Înotul, mai ales atunci când este practicat regulat, are nenumărate beneficii pentru sănătatea plămânilor, a sistemului respirator și pentru creșterea imunității.

Pentru înotătorii de toate vârstele, sistemul imunitar este vital pentru a obține performanțele dorite. Studiile au arătat că în timpul antrenamentelor în bazin, nivelul de cortizol din sânge crește, ceea ce duce la o activitate sporită a celulelor din organism care luptă împotriva agenților externi cu potențial dăunător pentru sănătate.

În cadrul unui experiment realizat de o universitate din Norvegia, 8 înotători de elită și-au făcut antrenamentul de 3 ori pe săptămână în apă cu câteva grade mai rece decât temperatura obișnuită din bazin. Drept urmare, a crescut numărul de antioxidanți și celule albe din organism, din cauza faptului că apa rece este percepută de organism ca fiind un factor de stres. Ca urmare, sistemul imunitar a fost activat, iar în perioada următoare, în care au fost monitorizați, sportivii au înregistrat o stare de sănătate excelentă, fără gripe sau răceli.

Pe lângă toate celelalte beneficii incontestabile pe care înotul le are asupra organismului și a stării noastre de bine, creșterea imunității este un factor la fel de important pentru care încurajăm copii și părinți în egală măsură să vină la bazin și să practice înotul indiferent de sezon!

Vârsta: Câți ani trebuie să ai ca să vii la noi la înot

3 – 4 ani
Ai nevoie de antrenor personal, care să se ocupe special de tine; când ești așa de mic, nu reușești să coordonezi foarte bine mișcările, însă sportul în apă îți face foarte bine; de aceea te ajutăm să te bălăcești, să te ții la suprafață, și putem să începem chiar câteva procedee ușoare.

+ 5 ani
Intri în grupe, alături de mai mulți copii; la vârsta asta înțelegi ce vrea antrenorul de la tine, știi să te joci în echipă cu alți copii; poți să corelezi mișcările, iar grupele musculare încep să se dezvolte armonios; tot acum poți să te bucuri la maxim de apă, în timp ce începi să participi la primele tale competiții, dacă îți și dorești.

Echipamentul: Cu ce vii la ora de înot

abonamentul
slip / costum de baie
ochelari de înot
cască pentru păr
papuci de folosit doar la bazin
prosop

Cursul: descriere & beneficii

începutul
împărțim copiii în subgrupe
fiecare subgrupă are un instructor la 8-12 copii
într-o grupă pot fi mai mulți copii, în alta mai puțini
împărțirea se face în funcție de nivelul de înot al copiilor
este important ca fiecare subgrupă să aibe copii la același nivel

pașii
copiii învață, treptat, să se bucure de apă
unii folosesc aripioare sau colac
alții folosesc bagheta sau pluta

reușita în timp
învață să alunece în apă
devin prieteni cu săriturile în apă
învață procedeele, corect

prietenie
leagă prietenii puternice cu antrenorii
formează o echipă alături de ceilalți mici înotători
participă la evenimente ale clubului

corp & psihic
sistemul imunitar este din ce în ce mai puternic
capacitatea de concentrare crește
copilul devine mai organizat, mai disciplinat
înțelege mai bine legătura dintre efort și rezultate

potențial de performanță
poate fi selectat pentru una din grupele de performanță

continuitatea
înotul pe durata întregului an e una dintre cele mai bune metode să rămâi perfect sănătos

Grupa și subgrupele ei: Cum împărțim copiii

Fiecare grupă de JOACĂ & SPORT este împărțită în subgrupe, create în funcție de nivelul de înot al copiilor și de felul de a fi al copiilor. Încercăm să obținem un echilibru care să ne aducă tuturor mult drag de a participa la ore.

începătorii
Aici intră toți copiii care vin pentru prima dată la înot. Sau care nu se simt deloc confortabil în apă și nu vor să înoate fără colac, aripioare sau instructor de gât:).

intermediarii
Aici merg copiii care au mai fost la înot, știu cât de cât să se miște în apă, dar nu stăpânesc prea bine tehnica.

avansații
Aici sunt copiii care fac înot de ceva vreme, știu să înoate, însă le place și vor să își îmbunătățească procedeele de înot. Avanasații sunt într-un fel de antrenament de perfecționare și joacă.